divendres, 9 de març del 2018

La paraula como a eina bàsica

He volgut encetar aquest blog amb una reflexió general sobre l'ús de la paraula i el seu aprenentatge en les diverses etapes de la vida dels estudiants. L'oratòria, una de les més destacades i valorades assignatures en l'antiga Grècia, és, hui dia, oblidada als plans d'estudis en tots els currículums acadèmics. L'oratòria- que prové del llatí Orarees refereix al fet de parlar amb eloqüència amb el fi de delectar, persuadir i commoure mitjançant la paraula davant un auditori. A aquesta definició podíem afegir d'altres objectius com ara: fer el nostre discurs clar, atractiu i, sobretot, eficaç per als nostres interessos.

Ciceron
El sistema educatiu s'ha caracteritzat per la importància dels continguts sense fer atenció a la forma d'expressar-los, és a dir, ens interessa que els nostres fills parlen moltes llengües encara que no sàpien com fer-les servir. El "que" ha adquirit molta més importància que el "com" oblidant que la majoria dels conflictes es generen per la forma més que por el contingut (qui tinga parella sabrà de què estic parlant). A més, mai sabrem a què es dedicara un xiquet quan comença la seua formació, però, el que si podem afirmar és que, de segur, haurà de parlar en públic per tal de fer valer la seua opinió o enfrontar-se amb situacions de tot tipus al llarg de la seua vida, com ara una negociació per resoldre un conflicte. 

Als nostres dies, cal destacar la importància al món de l'empresa de ser un bon comunicador. Tant pel que fà amb el treball en equip com per als líders o caps de l'organització. En pròximes entrades parlarem de l'aplicació pràctica de la comunicació però hui, només, vull ressaltar que l'oratòria aporta lideratge que es reflecteix en el bon funcionament dels equips de treball, a la gestió de conflictes, a la motivació de les persones, a la productivitat en les vendes, a la participació entre departaments, a l'empatia, a la formació en intel·ligència emocional...i, per descomptat, a l'hora de trobar treball.

Un invite a seguir el meu blog on vull donar-vos alguns consells i recomanacions perquè us enfonseu en aquest apassionant món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada